Balkán Hív (Balkan Calling) Egyesület

Balkán Hív (Balkan Calling) Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Belföldi és külföldi magyar kulturális kapcsolatok

Interkulturális élmények a Balkánon és Európában

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Interkulturális élménytréningek lebonyolítására, a balkáni országokkal kapcsolatos csereprogramok lebonyolítására, társadalmi felelősségvállalással egybekötött tanulmányutak lebonyolítására. Elsődleges célországok: Szerbia, Koszovó, Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Moldávia) 

SZERVEZET CÉLJAI

A balkáni országokban, valamint az Európai Unió területén élő balkáni népek kultúrájának megismerése, terjesztése, kulturális örökségük megóvása, a kisebbségi kultúrák ápolása, a népek közötti barátságok és a nemzetközi kapcsolatok erősítése, a magyar kultúra terjesztése és kapcsolatok kialakítása.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A balkáni országokban, valamint az Európai Unió területén élő balkáni népek kultúrájának megismerése, terjesztése, kulturális örökségük megóvása, a kisebbségi kultúrák ápolása, a népek közötti barátságok és a nemzetközi kapcsolatok erősítése, a magyar kultúra terjesztése és kapcsolatok kialakítása.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Balkán országaiban (Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Albánia, Macedónia, Görögország, Bulgária, Románia, Moldávia és Törökország), valamint az Európai Unió területén élő balkáni népek kultúrájának megismerése, terjesztése, kulturális örökségük megóvása, a kisebbségi kultúrák ápolása, a népek közötti barátságok és a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint a magyar kultúra megismertetése, terjesztése és kölcsönös kulturális kapcsolatok kialakítása. A balkáni országokhoz kapcsolódó ismeretterjesztő, kulturális, sport és gasztronómiai rendezvények, tanulmányutak, konferenciák szervezése, lebonyolítása, melyek közelebb hozzák a magyar emberekhez a környező országokban élő hasonló vagy különböző különböző történelmi gyökerekkel rendelkező azonos vagy eltérő kultúrájú és értékrendű népeket. A balkáni országok magyar kisebbségeivel történő kapcsolatok szorosabbra fűzése, együttműködések és közös programok kialakítása és támogatása. Interkulturális programokat, képzéseket, tanulmányutakat, valamint egyéb rendezvényeket szervezünk.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

- Outreach programok szervezése: Egyesületünk önkéntesei, a tagság és barátok bevonásával Budapesten felsőoktatási intézményekben előadásokon és szemináriumokon (Heller Farkas Főisk, ELTE, Corvinus stb.), középiskolai tanórákon valamint interkulturális ismeretterjesztő konferenciákon (pl. Szimbiózis Napok) és online (honlap, facebook) népszerűsítették és népszerűsítik a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek, a határon túli magyarság, valamint a Balkán sokoldalú kultúráját.
- Szervezésünkben 15 hazai újságírónak nyílt lehetősége 2015 tavaszán a Koszovói Köztársaság megismerésére egy egyhetes interkulturális tanulmányút keretein belül (Cikkek: http://experiencebalkan.com/hu/bemutatkozas/sajto/)
- Helyi kisebbségi önkormányzatokkal együttműködésben több egy napos interkulturális napot szerveztünk (pl. Tökölön, Pomázon, Csobánkán) http://nava.hu/id/2329446/
- A JóLÉlek Pszichológiai Alapítvánnyal együttműködve a Vajdaságban szerveztünk interkulturális és pszichológiai programokat.
- Önkénteseinknek, partnereinknek a balkáni országokba szerveztünk programokat, tréningeket

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Balkán Hív (Balkan Calling) Egyesület
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Belföldi és külföldi magyar kulturális kapcsolatok
Irányítószám 1098
Város Budapest
Cím Pöttyös utca 9/a. V. emelet/22.
Adószám 18621745-1-43
Bankszámlaszám 10701348-68693831-51100005
Telefonszám +36-20-265-1640
Email huszty.zoltan@gmail.com
Web www.experiencebalkan.com
Facebook www.facebook.com/tour.balkan
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Huszty Zoltán
Nyilvántartási száma 15632 / 2014
Alapítási éve 2014
Célok a balkáni országokban (Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Montenegró, Bosznia Hercegovina, Koszovó Albánia, Macedónia, Görögország, Bulgária, Románia, Moldávia, Törökország), valamint az Európai Unió területén élő balkáni népek kultúrájának megismerése, terjesztése, kulturális örökségük megóvása, a kisebbségi kultúrák ápolása, a nélpek közötti barátságok és a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint a magyar kultúra megismertetése, terjesztése és kölcsönös kulturális kapcsolatok kialakítása. Az Egyesület célja továbbá a fent említett országokhoz kapcsolódó ismeretterjesztő, kulturális, sport és gasztronómiai rendezvények, tanulmányutak, konferenciák szervezése, lebonyolítása, melyek közelebb hozzák a magyar emberekhez a környező országokban élő hasonló vagy különböző történelmi gyökerekkel rendelkező azonos vagy eltérő kultúrájú és értékrendű népeket. Szintén az Egyesület célja a fent említett országok magyar kisebbségeivel és a szórványaiban élő magyarsággal történő kapcsolatok szorosabbra fűzése, együttműködések és közös programok kialakítása és támogatása. Az Egyesület különös figyelmet fordít a gyermekekkel, fiatalokkal és fiatal felnőttekkel való munkára, ennek keretében szabadidős programokat, képzéseket, valamint egyéb rendezvényeket szervez és közvetít.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet pk_142_balkan_hiv_egyesulet_-_2014.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés