Bácsalmási Mentő Alapítvány

Bácsalmási Mentő Alapítvány

Járóbeteg-ellátás eszköz- és mûszerfejlesztése

Alapítvány az emberi élet mentésének szakszerű ellátásáért,

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A térségben történő beteg- és mentő ellátás szakmai színvonalának emelésére.  Sürgősségi beteg- és mentő ellátás, életmentés korszerűsítése fejlesztése. Emeltszintű sürgősségi ellátásának eszköz, jármű, beszerzésére. Szakmai továbbképzések szervezése, szakmai fejlődést elősegítő anyagok, eszközök beszerzésére. Elsősegélynyújtási oktatási anyagok beszerzésére, Az elsősegélynyújtás területén a Közintézmények eszközi támogatására és az ott dolgozók oktatására képzésére. A mentési műszerpark fejlesztésére, eszközvásárlás finanszírozására. Bácsalmási Mentőállomás fejlesztésére és a dolgozó személyzet munkakörülményeinek javítására. 

SZERVEZET CÉLJAI

Bácsalmás térségének sürgősségi ellátásának fejlesztése a XXI. század technológiáival. Baleset megelőzési, mentéstechnikai bemutatók szervezése. Elsősegély oktatások újraélesztési tanfolyamok szervezése. Egészségügyi prevenció és kultúra kialakítása a térségben. Mentőállomás fejlesztése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Bácsalmás térségének sürgősségi ellátásának fejlesztése a XXI. század technológiáival. Baleset megelőzési, mentéstechnikai bemutatók szervezése. Elsősegély oktatások újraélesztési tanfolyamok szervezése. Egészségügyi prevenció és kultúra kialakítása a térségben. Mentőállomás fejlesztése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Baleset megelőzési és mentéstechnikai bemutatókat tartunk "Hiszem ha látom" elnevezéssel mely népszerűsége határainkon túlra is elért. Iskolákban rendszeresen tartunk drogprevenciós és elsősegély oktatásokat. Eszközökkel szereljük fel a bácsalmási mentőállomást támogatjuk a mentődolgozók szakmai fejlődését. Előadásokat tartunk. Együttműködünk a Magyar Vöröskereszttel, Országos Mentőszolgálattal. Automata defibrillátorokkal kívánjuk felszerelni közintézményeinket. Pályázatokon kívánunk részt venni, hogy Bácsalmás és a térségében élők egészségi és egészségügyi biztonságban érezzék magukat. Fontos hangsúlyt fektetünk a prevencióra. Infarktus kialakulásának csökkentését kívánjuk elérni a térségben és a már kialakult életveszélyes helyzeteket elhárítására laikusok képzésével kívánunk hatékonyabb megoldást teremteni. Fő célszerinti tevékenységünk , hogy gyermekkortól képesek legyünk tudatosan életet menten, melyre folyamatos oktatásokat szervezünk óvodáknak iskoláknak

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Alapítványunk 2014 áprilisában alakult és azóta több hasznos és sikeres célt sikerült megvalósítanunk vagy elkezdenünk. Például a "Hiszem ha látom" elnevezésű baleset megelőzési és mentéstechnikai bemutatónkból 2015.08.08-án már a negyediket és a második évfolyamot mutattuk be. Rendkívül hatékony és elismert. A térségben népszerű prevenciós bemutató. Bácsalmási mentőautókra új mentéstechnikai eszközöket szereztünk be, melyek már több alakalommal könnyítették és tették hatékonnyá az életmentést. Sikeresen vettünk részt a Bácsalmás és térségének rendezvényein. Az általános iskolákban rendszeresen tartunk prevenciós és elsősegély oktatásokat.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Bácsalmási Mentő Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Járóbeteg-ellátás eszköz- és mûszerfejlesztése
Adószám 18650789-1-03
Bankszámlaszám 10402843-50526654-82571013
Telefonszám +36-70-3276104
Email bacsmentoalapitvany@gmail.com
Web www.bacsmentok.eu
Facebook https://www.facebook.com/bacsalmasimentoalapitvany
Google + https://plus.google.com/u/0/111048866731502503816/about
Youtube https://www.youtube.com/user/josoka77
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok