Aurora Boralis Oktatási Alapítvány

Aurora Boralis Oktatási Alapítvány

Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Megismerni. Megtanulni. Használni

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Aurora Ház egy, a belvárosban levő 170 m2  ingatlanban, melyet oktatási központnak fogunk használni. A berendezéshez és felújításhoz gyűjtünk adományokat. Az Aurora Házban helyet kap majd egy kísérleti oktatóterem, ahol terünk lesz kipróbálni pedagógiai-didaktikai kutatásainkat a gyakorlatban, úgy mint  állat asszisztált foglalkozások, interaktív-többcsatornás oktatás.A másik terem egy színházat fogad majd be, ahol a drámapedagógiai foglalkozásokon, szakkörökön kívül színdarabok is bemutatásra kerülnének a lakosság számára. 

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk célja a társadalmi periférián élő fiatalok és fiatal felnőttek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése oktatás, képességfejlesztés és az élménypedagógia módszerével. Gyermekotthonokban és fiatalkorúak BV intézetében vagyunk jelen főként.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk célja a társadalmi periférián élő fiatalok és fiatal felnőttek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése oktatás, képességfejlesztés és az élménypedagógia módszerével. Gyermekotthonokban és fiatalkorúak BV intézetében vagyunk jelen főként.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Metamorfózis: Elítéltek számára készített önismereti és kommunikációs tréning. A képzés során a résztvevők megtanulják artikulálni érzelmeiket. A szabadulásuk utáni időszakra terveket készítenek és a csoporttal közösen vizsgálják meg a terv sikeres kivitelezésének lehetőségeit.
Derengő Berek mesekönyv és színdarab: A mesekönyv vázát önkénteseink építették fel. Szerkezete alapján alkalmazható különböző korosztályok számára, a mesékhez tartozó fejlesztő és drámapedagógiai foglalkozások pedig a pedagógusok számára adnak komplett óraterveket egy-egy témakör feldolgozásához. Az egyik történeten alapuló színdarabot 2015 novemberében mutatjuk be, ami ezután vándor-előadásként megtekinthető lesz.
Én és a kutyám (munkacím) színdarab: A színdarabot 2016-ban gyereknapkor mutatjuk be. Érdekessége, hogy a főbb szerepekben megjelenik egy igazi kutya is. A projekt az állattartás pozitív hatásaira szeretné felhívni a figyelmet, illetve a menhelyen élő állatokra mint megfelelő házi kedvencekre.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Mikulás programunk 3 év alatt megháromszorozta az elért gyerekek számát, 2014-ben már több, mint 1000 gyermeknek és idősnek juttattunk ajándékot.
Gyermekotthonban szervezett programjainkat már 5 gyermekotthonra is ki tudtuk terjeszteni. Továbbá kapcsolatot építettünk ki családok átmeneti otthonával is. 2015-től kezdődően elindult fiatalkorú BV intézetben fogvatartottak számára tervezett kommunikációs és önismereti programunk is. Szintén ebben az évben alapítványunknak saját önálló irádja lett, amiben egy kisebb színház kialakítására is lehetőségünk lesz a jövőben, a saját oktatóterem mellett. Egyeztetéseket és leendő trénereink felkészítését is megkezdtük állat asszisztált foglalkozásaink megtervezésére és kivitelezésére is.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Aurora Boralis Oktatási Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb oktatás, támogatás
Irányítószám 1201
Város Budapest
Cím Királyhágó utca 104.
Adószám 18523544-1-43
Bankszámlaszám 10400085-50526690-81481014
Telefonszám +36-20-5884546
Email kuratorium@aurorab.eu
Web aurorab.eu
Facebook https://www.facebook.com/aurora.borealis.hun
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Lendvai-Nemec Melinda kuratóriumi elnök, Cser Éva kuratóriumi titkár, Sipos Mónika kuratóriumi tag
Nyilvántartási száma 11857 / 2014
Alapítási éve 2014
Célok Hátrányos helyzetű, veszélyeztetett és állami gondozásban élő fiatalok oktatása, készségfejlesztése és támogatása.
Letölthető dokumentumok