Asimov Alapítvány

Asimov Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Add nekünk adód 1%-át, és mi kiderítjük, mire költik a többi 99-et.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az Asimov Alapítvány 2014-ben és 2015-ben a hozzá beérkezett 1%-okat teljes egészében az atlatszo.hu tevékenységének támogatására  ajánlotta fel. 2016-tól az Asimov Alapítvány a beérkező 1%-okat saját projektjeinek fejlesztésére használja fel.A 2014-es és 2015-ös összegek felhasználásáról az atlatszo.hu és az Asimov Alapítvány honlapján is részletes tájékoztatást adunk.

SZERVEZET CÉLJAI

Szervezetünk tevékenységét a szabad és hatékony információáramlás, a közösségi alapú tudásépítés és tudásmegosztás határozza meg. Segítséget nyújt más szakmai szervezeteknek, közhasznú alapítványoknak, hogy hatékony és költségkímélő informatikai megoldásokkal növeljék munkájuk eredményességét.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Szervezetünk tevékenységét a szabad és hatékony információáramlás, a közösségi alapú tudásépítés és tudásmegosztás határozza meg. Segítséget nyújt más szakmai szervezeteknek, közhasznú alapítványoknak, hogy hatékony és költségkímélő informatikai megoldásokkal növeljék munkájuk eredményességét.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

- Adattal az újságírásért: Az Asimov Alapítvány, a Független Médiaközpont és a Google közös projektje a fiatal újságírókat célozza.
Youth Engagement for Conscious Citizenship: a cél olyan gyakorlat-orientált oktatási anyagok kidolgozása és előállítása közép- és felsőfokú oktatási intézmények pedagógusai számára, melyek segítségével megismertethetik a hallgatókat az alap demokratikus értékekel és jogokkal.
- Küzdelem a közérdekű adatok nyilvánosságáért: civil szervezetek, informális csoportok, közéleti blogok, aktivista Facebook csoportok számára adjuk át az adatigénylés (KiMitTud.org) és a watchdog tevékenység, valamint oknyomozó újságírás módszertanát, konkrét ügyekben adatigénylési kampányokat indítunk, jogi és kommunikációs segítséget nyújtunk.
- Hackerspace Budapest 2009-ben alapult Független Magyar Tudásközpont: (http://hsbp.org/)
- Budapest New Technology Meetup: az ország legrégebbi és legnagyobb meetup típusú rendezvénye, a formátum meghonosítója: http://meetup.hu/)
- Járókelő.hu: http://jarokelo.hu/
- Django Girls Budapest: https://djangogirls.org/budapest

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

V 4 paradigm shift in copyright: 2012. március 19-20-án a Visegrad Fund támogatásával Budapesten tartottunk egy workshop-ot, melynek célja az volt, hogy jobban megértsük a szerzői jog helyzetét a Közép-Európai országokban. A két nap alatt Európa legjelentőségteljesebb szerzői jog aktivistái tartottak előadást a részvevőknek a jelen helyzetről és a jövőben tervezett aktivitásokról.
Egészségügyi ruhaprojekt: a Magyar Telekom megbízásából a KIBU és a FabLab együttműködésében az alapítvány 2011-ben fő megvalósítóként vett részt egy kutatás-fejlesztési projektben. A projekt célja egy olyan egészségügyi ruha és hozzá tartozó elektronika és szolgáltatás rendszer kifejlesztése volt, ami jelentősen egyszerűsíti a tartós vagy időleges egészségügyi megfigyelésre szorulók helyzetét speciális vezető textilek és vezetékmentes beépített mérőszenzorok segítségével.
Budapest Science Meetup: a Budapest New Tech Meetup mintájára jött létre 2009-ben, célja, hogy a természettudományos érdeklődsű emberek fóruma legyen. (http://www.meetup.com/BpScienceMeetup/)

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Asimov Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Közhasznú oktatási tevékenység (kht)
Irányítószám 1066
Város Budapest
Cím Teréz körút 28. 5.emelet/3.ajtó.
Adószám 18265541-1-42
Bankszámlaszám 10700385-48295008-51100005
Telefonszám +36-30-400-3993
Email asimovalapitvany@gmail.com
Web http://www.asimov-foundation.org/
Facebook https://www.facebook.com/aasimovalapitvany
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Maróy Ákos
Nyilvántartási száma 10715 / 2014
Alapítási éve 2009
Célok Új megközelítések megismerésén keresztül szélesítse az informatikai szakmai látókört, ihletet adjon és összehozza a közösség tagjait egymással. Rendezvényei révén elősegítse a technológusok közötti hiteles párbeszédet, az információ-és tudásmegosztást. ösztönözze az innovatív, fejlesztő tevékenységeket és az informatikai fejlesztő csapatok közötti hatékony, szakmai együttműködést.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés