Apró Lépések Egyesület

Apró Lépések Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az első évünk után látjuk, hogy nagy igény van a tevékenységünkre, így szeretnénk egy további lépést tenni. Szükségünk van egy gyöngyösi "bázis helyiségre", ahol kicsiben elkezdhetjük a fejlesztő központ és közösségi tér ötletünket megvalósítani. Sajnos az önkormányzat nem tud biztosítani helyiséget, így a "piacon" kell, hogy szétnézzünk. Egy bérlemény fenntartása és üzemeltetése jelenleg komoly feladat az egyesületünk számára. Ehhez keresünk támogatókat, partnereket.

SZERVEZET CÉLJAI

Gyöngyös és Hatvan környéki autista gyermeket nevelő szülőkből, szakemberekből alakult az Apró Lépések Egyesület. Céljaink közt az érdekérvényesítés, a társadalmi szemléletformálás, szülősegítés, valamint az ellátási problémákra adott válaszok szerepelnek.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Gyöngyös és Hatvan környéki autista gyermeket nevelő szülőkből, szakemberekből alakult az Apró Lépések Egyesület. Céljaink közt az érdekérvényesítés, a társadalmi szemléletformálás, szülősegítés, valamint az ellátási problémákra adott válaszok szerepelnek.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Nyilvános előadásokat szervezünk az autizmus témájában, melyek a pedagógusok, óvónők és a szülők részészéről egyaránt népszerűek. Partner szervezetek által kialakított szülősegítő tréningeket szervezünk Gyöngyösre. Új kiegészítő terápiaként kutya asszisztált állatterápiát szerveztünk tagjaink gyermekei számára. Rendszeres kirándulásokat és havi rendszerességű szülőklubokat tartunk.
További célunk egy komplex fejlesztő központ és közösségi tér kialakítása, amely koncentrálja a térségben megtalálható korai- és autizmus specifikus fejlesztési módszereket, szakembereket, valamint közösségi programoknak is helyet adna. Itt kapna helyet egy terápiás mászófal kialakítása, mely szintén egy új, kiegészítő terápiás lehetőséget biztosít.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az egyesület megalakulása nem előzmények nélküli. Szülői kezdeményezésre Dr. Simó Judit: Autizmus korai jelei és felismerése c. előadással kezdődött el egy átgondoltan felépített folyamat. Az itt megjelent autista gyermeket nevelő szülők ezután rendszeresen találkoztak, együtt kirándultak. 2015 őszén a Mozaik Közhasznú Egyesület szülőtréningjét szerveztük le Gyöngyösre. Mindezek még egyéni kezdeményezésre történtek. Eljutottunk arra a pontra, hogy érdemes ennek szervezeti keretet adni, így alakult meg 2015 november 13-án az Apró Lépések Egyesület. ogerős bejegyzésünk után nem sokkal az AOSZ tagszervezete lettünk. 2016. februárjában az FSZK 5 napos szülőtréningjét szerveztük le, immáron egyesületként, Gyöngyösre. 2016 március 16-án Őszi Tamásné volt a vendégünk, és tartott előadást az autista gyerekek integrált óvodai és iskolai neveléséről. 70 résztvevő arra sarkal, hogy megerősödve, tovább folytassuk munkánkat, keressük a partnerkapcsolatokat. Lobbi tevékenyséünk eredménye, hogy a gyöngyösi óvodákban ma már egy szakirányú gyógypedagógus fejleszti a diagnosztizált gyerekeket.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Apró Lépések Egyesület
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása
Adószám 18737699-1-10
Bankszámlaszám 10103551-75973600-01004006
Telefonszám +36-20-5877144
Email aprolepesekegy@gmail.com
Facebook https://www.facebook.com/aprolepesekegyesulet
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés