Amnesty International Magyarország

Amnesty International Magyarország

1% -ot gyűjtő szervezet
Emberi jogok védelme

Állj ki Te is az emberi jogokért! Rajtad is múlik!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet
Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az Amnesty International Magyarország kormányoktól, politikai ideológiáktól, gazdasági érdekektől független. Célunk az emberi jogok egyetemes védelme. Magánszemélyek adományai és tagdíjai teszik lehetővé, hogy egy jobb világot teremtsünk. Kampányaink mentén tömegeket mozgatunk meg. Emberi jogi oktatásunkkal azt szeretnénk elérni, hogy minél több fiatal ismerje meg a jogait. Képzéseinkhez oktatási segédanyagokra, eszközökre van szükségünk annak érdekében, hogy a diákok és tanáraik közelebb kerüljenek az emberi jogokhoz, hátrányos helyzetű térségekben oktatott gyerekeket táboroztathassunk, és képzőink leutazhassanak ezen településekre. Kérjük, támogassa a hátrányos helyzetű gyerekek oktatását!

SZERVEZET CÉLJAI

Az Amnesty International (AI) nemzetközi szervezet, amely az emberi jogok elismertetéséért küzd. Célja egy olyan világ megteremtése, amelyben minden egyes emberre vonatkoznak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában leírt jogok és a nemzetközi emberi jogi megállapodások.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az Amnesty International (AI) nemzetközi szervezet, amely az emberi jogok elismertetéséért küzd. Célja egy olyan világ megteremtése, amelyben minden egyes emberre vonatkoznak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában leírt jogok és a nemzetközi emberi jogi megállapodások.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Céljai elérése érdekében az AI kutatásokat végez és akciókat szervez, s segítségükkel igyekszik megelőzni és megakadályozni a fizikai és szellemi integritáshoz, a lelkiismeret és szólás szabadságához, valamint a diszkrimináció-mentes élethez való jogok súlyos megsértéseit. Több mint 150 országban több mint 3 millió tagja és támogatója van, akik elszántan dolgoznak egy olyan világért, ahol mindenki élvezheti az emberi jogokat
Az Emberi Jogi Barát Iskola projektünk Sajókazán, a dr. Ámbédkár iskolában a harmadik, egyben utolsó évébe lépett, itt havonta tartottunk emberi jogi képzéseket a diákoknak. Borsodnádasdon kezdtük meg egyéves emberi jogi oktatási projektünket, amely tanárképzéssel is kiegészült. Emberi jogi képzéseket tartottunk 7 településen. Az Összpont – emberi jogi középiskolai tanulmányi verseny: az egész tanévet lefedő emberi jogi verseny 2013 szeptemberében indult, és egy öt csapatból álló mezőny versenyez a nyári táborozási lehetőségért. A program lehetőséget ad arra, hogy sok fiatalhoz jusson el az Amnesty szemlélete, az emberi jogok tartalma és lényege.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2016-ban végzett tevékenységeinkről és elért eredményeinkről olvasd el közhasznúsági mellékletünket az alábbi linken: http://www.amnesty.hu/data/file/3480-1_2_kozhasznusagi_melleklet_2016.pdf?version=1412429921

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Amnesty International Magyarország
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Emberi jogok védelme
Irányítószám 1064
Város Budapest
Cím Rózsa u. 44.
Adószám 19015985-1-42
Bankszámlaszám 11706016-20818964-00000000
Telefonszám +36-1-321-4799
Email office@amnesty.hu
Web www.amnesty.hu
Facebook https://www.facebook.com/Amnesty.International.Magyarorszag
Youtube http://www.youtube.com/channel/UCUGuAYrsaXXluqrXGHb2xVw
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Fülöp Ágnes
Nyilvántartási száma 1273 / 2014
Alapítási éve 1990
Célok Az Amnesty International Magyarország arra törekszik, hogy a világban minden egyes ember egyenlően élhessen az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában és más emberi jogi egyezményekben foglalt jogokkal. Az AI Magyarország célja, hogy kutatásaival, tevékenységével megakadályozza, illetve megelőzze ezen jogok megsértését.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 3481-1_1_egyszerusitett_eves_beszamolo_2016.pdf
Adományi beszámoló
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés