Amigos a gyerekekért Alapítvány

Amigos a gyerekekért Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Barátokkal barátként a gyerekekért

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Csapatunk működése különleges.

A legfőbb érték az Amigo, az önkéntes, aki motiválja és tanítja a gyereket. Ahhoz, hogy ezek a foglalkozások hasznosan és jókedvvel teljenek, 3 dologra van szükségünk:

1. A gyerekeknek eszközök, amik segítségével tanulhatunk, játszhatunk: füzet, nyomtatott tananyag, toll, színesceruza, társasjáték, kártya, kézműves anyagok.

2. A csapatnak biztosítanunk kell az együtt tölthető időt. A szervezet működése a bizalomra épül így fontos, hogy az Amigók ne csak ismerjék egymást, hanem barátok legyenek. Ezt közös estekkel, biciklitúrával, játékkal biztosítjuk.

3. A működésnek további költségei is vannak, melyek közül a legnagyobb tétel annak a személynek bérezése, aki az egész önkéntes szervezetet mozgatja, kézben tartja és fél állásban ezzel foglalkozik.

SZERVEZET CÉLJAI

Mi egy egyetemistákból álló csapat vagyunk és célunk, hogy súlyosan beteg gyerekeket motiváljunk a gyógyulásra személyes példánkon és egy hasznos eszközön, a nyelvtanuláson keresztül.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Mi egy egyetemistákból álló csapat vagyunk és célunk, hogy súlyosan beteg gyerekeket motiváljunk a gyógyulásra személyes példánkon és egy hasznos eszközön, a nyelvtanuláson keresztül.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Jelenleg Budapest 3 gyermekgyógyászati klinikáján motiváljuk a gyerekeket heti rendszerességgel. Az angol és német nyelv tanítása, korrepetálása mellett célunk, hogy megismertessük a gyerekekkel a nyelvek hasznosságát és szeretetét. Így spanyolul, olaszul, franciául, vietnámiul és oroszul is tanulhatnak a gyerekek az Amigókkal, vagyis az egyetemista önkéntesekkel. Mindezt a játék és szórakozás egészíti ki, hiszen az alapvető cél az, hogy előremutatóan és hasznosan töltsük el a közös időt, színt vigyünk a hosszas kórházi ápolásra szoruló gyerekek életébe.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az elmúlt 2 évben a 10 fős csapat 34 fős nagy csapatra bővült. A kezdeti egy klinika helyett ma már 3 klinikán foglalkozunk a gyerekekkel nap, mint nap. Félévente bővülünk és célunk,hogy 2021-re minden budapesti gyermekklinikán és megyeszékhelyen ott legyen az Amigos. 2 év alatt 300 gyermeket tanítottunk rövidebb vagy hosszabb ideig. Volt, akivel megtanultunk 10-ig spanyolul számolni és "csak" a buenos días, adiós kulcsszavakkal bővült a tudása mivel szerencsére hamar meggyógyult, hazamehetett, de számos gyermeket felkészülését segítettük az érettségire, osztályozó vizsgára.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Amigos a gyerekekért Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás
Adószám 18758227-1-19
Bankszámlaszám 10404089-50526787-78761016
Telefonszám +36309030922
Email irjnekunk@amigosagyerekekert.hu
Web www.amigosagyerekekert.hu
Facebook www.facebook.com/amigosagyerekekert
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/10468878?trk=tyah&trkInfo=clickedVertical%3Acompany%2CclickedEntityId%3A10468878%2Cidx%3A1-1-1%
Youtube https://youtu.be/lQ7-JvNNdkA
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés