AMADEUS Művészeti Alapítvány

AMADEUS Művészeti Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Képzõ- és iparmûvészet

Amadeus Alapítvány a fiatal kortárs magyar képzőművészekért.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A támogatók anyagi támogatásával finanszírozni tudjuk műteremházunkat, hozzá tudjuk juttatni fiatal művészeinket kiállításon való bemutatáshoz, művészeti könyvben való megjelenéshez, képzőművészeti vásáron való megjelenéshez és nem utolsó sorban csereprogram finanszírozásán keresztül külföldi tapasztalatszerzéshez.

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk 1999 óta elkötelezett támogatója a hazai kortárs képzőművészetnek, - hallgatói ösztöndíjaira, pályakezdő programjaira ill művészeti kezdeményezéseire évek óta felfigyelnek. A kortárs művészeti élet fellendítését a fiatal tehetségek felkutatásában és azok támogatásában látjuk.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk 1999 óta elkötelezett támogatója a hazai kortárs képzőművészetnek, - hallgatói ösztöndíjaira, pályakezdő programjaira ill művészeti kezdeményezéseire évek óta felfigyelnek. A kortárs művészeti élet fellendítését a fiatal tehetségek felkutatásában és azok támogatásában látjuk.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az Alapítvány 17 éve működteti ösztöndíj programját a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.
Az évente kiírt pályázatra jelentkező festő és szobrászhallgatók két alkotással és portfóliójuk bemutatásával pályázhatnak. A díjak kihirdetésére a munkákból megrendezésre kerülő egy hetes kiállítás utolsó napján kerül sor a Barcsay teremben. Az Alkotói Ösztöndíj 9 hónapon keresztül havi 75 ezer Ft jelent egy szobrász és egy festő hallgatónak, megkönnyítve a következő tanévét. Ezen kívül még 10 műtárgy kerül kiválasztásra a beadott pályaművekből, melyeket Kisalkotói Ösztöndíjjal jutalmaznak. A meghívó és plakát tervezése is pályázat útján történik a grafikus hallgatók körében, melynek győztesét egyszeri 80 ezer Ft ösztöndíjjal támogatjuk.
2010 óta a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karára is kiterjesztettük programunkat.
2008 óta működő Alkotóházunkban (AMAHÁZ)5 festő és 6 szobrásznak adunk ingyenes műtermi, alkotói helyet 3 éven keresztül. A kiállítótérrel (AMATÁR) az alapítvány a támogató szerepét megtartva művészeti programjával is igyekszik szerepet vállalni a kortárs képzőművészeti életben

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Magyarországon az Alapítvány egyedül álló módon vállalta fel a fiatal képzőművészek támogatását. Nem csak ösztöndíj programjával, hanem a kurátori és a rezidens programunkkal is. Ezen kívül 7 éve működő Alkotóházunkban 11 fiatal képzőművésznek nyújtunk ingyenes műterem használatot, és évente egyszer lehetőségük van, hogy az alapítvány támogatásával nemzetközi szintéren/ kiállításokon is bemutatkozhassanak, ismeretséget szerezzenek.
Rezidens programunkban kölcsönösségi alapon két külföldi művész alkothat Magyarországon az Amadeus Alkotóházban és az FKSE műhelyében, szállás az Amadeus Alapítvány Residens lakásában biztosítunk.
Kurátor programunk 2013 óta működik. Pályázat útján lehetőséget adunk, hogy az AMATÁR-ban kiállításokat szervezhessenek, így kívánjuk őket bevonni a hazai képzőművészet szakmai életébe. A pályázati kiírás nagy hangsúlyt fektet a kiállítás koncepciójára, elméleti és gyakorlati megközelítésére, a kiállítás megvalósítására és a tervezés során felmerülő feladatmegoldás folyamatára
Az Alapítvány dinamikusan fejlődik, programjaink száma és színvonala is ezt mutatja

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve AMADEUS Művészeti Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Képzõ- és iparmûvészet
Irányítószám 1036
Város Budapest
Cím Bécsi út 52. 2./7.
Adószám 18061024-1-41
Bankszámlaszám 11600006-00000000-05993095
Telefonszám +36-1-4391166
Email hello@amadeusalapitvany.hu
Web www.amadeusalapitvany.hu
Facebook https://www.facebook.com/home.php
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve dr. Nagy Bálint, Dr. Balogh Péter, dr. Gergely Károly, dr. Horváth György
Nyilvántartási száma 4729 / 2014
Alapítási éve 1994
Célok A kiemelkedően tehetséges magyar komolyzenei előadóművészek és képzőművészek képzésének és pályakezdésének támogatása.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés