Alternatíva Alapítvány _ Altalap

Alternatíva Alapítvány _ Altalap

1% -ot gyűjtő szervezet
Közegészségügy, egészségnevelés
telefon +36-30-4673151

Amit ma megtehetsz, holnap ne bánd meg!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet
Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A szervezeti struktúra stabilitását, a fenntartható működést, a munkatársak képzését, ill. minél több HIV-teszt tanácsadás elvégzését biztosítjuk az adományokból.

                      Köszönjük bizalamadat és támogatásodat!:)

“Nagy kurázsi kell ahhoz, hogy a nyugati demokráciákban kiállj olyan dolgok mellett, amelyekben senki sem hisz, mint béke, igazságosság és szabadság." (Banksy)

SZERVEZET CÉLJAI

Hiszünk az emberben, az emberi szabadságban és abban, hogy minden embernek egyenlő joga és méltósága van. Hiszünk a sokszínűségben, a szociális, egészségügyi és lelki biztonsághoz való jogok egyenlőségében. Küldetésünk egy olyan világ, amelyben senki sem fertőződik meg többet HIV-vírussal.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Hiszünk az emberben, az emberi szabadságban és abban, hogy minden embernek egyenlő joga és méltósága van. Hiszünk a sokszínűségben, a szociális, egészségügyi és lelki biztonsághoz való jogok egyenlőségében. Küldetésünk egy olyan világ, amelyben senki sem fertőződik meg többet HIV-vírussal.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Céljaink elérését egyrészt ártalomcsökkentő szolgáltatásainkkal és ártalomcsökkentő eszközök biztosításával valósítjuk meg.

Asszertív utcai megkereső munkát végzünk intravénás szerhasználók és utcai szexmunkások részére elsődlegesen Bp 8. kerületében Az utcai szociális munka során tűcsere szolgáltatást nyújtunk; óvszert, síkosítót és kézfertőtlenítőt adunk, vmint krízisintervenciót és tanácsadást is végzünk egészségügyi jogi és egyéb, a kliensek számára releváns témákban

Másrészt anonim, önkéntes beleegyezésen alapuló, diszkrét, előítéletmentes, gyors, megbízható HIV tesztelést és szexedukációs tanácsadást és végzünk az utcán, bérelt buszban, szórakozóhelyeken, lakásban, irodában, munkahelyen, padon. Mindenhol, ahol lehetőség és igény van rá.

Programjainkban hangsúlyosan jelenik meg a különösen kiszolgáltatott és sérülékeny csoportok _ MSM-ek (men who sex with men), intravénás szerhasználók, szexmunkások, fogyatékkal élők _ tagjainak segítése és érdekeik képviselete.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

-Altalap Alacsonyküszöbű Szolgálat (célcsoport: iv szerhasználók és szexmunkások) és Esti séták Asszertív megkereső utcai szociális munka eszközrendszerével nyújtjuk szolgáltatásainkat heti 4 napon a 8. ker-ben felkeresve klienseinket saját életterükben A közeljövőben egy saját tulajdonú szűrőbusszal szeretnénk végezni tevékenységeinket
-Egészségnevelő program mélyszegénységben élő nők számára c. projektünkben (American House Foundation) amely keretei között egészségügyi csomagot (betét tampon óvszer síkosító törlőkendő kézfertőtlenítő dezodor tusfürdő fogkefe fogkrém sebtapasz)és hozzá kapcsolódó ártcsökk információkat tudunk biztosítani Az eszközökre vonatkozóan egy tanácsadói útmutatót is írtunk.
-Altalap HIV/STI Program Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által 2015.03 2016.04. közötti időszakban 50.000 € összeggel támogatott projektben 3 bp-i és 4 vidéki szervezet vett részt Cél1: az iv szerhasználók szexmunkások MSM-ek és hozzátartozóik HIV HCV Szifilisz teszteléshez és tanácsadáshoz való hozzáférés biztosítása. elkészült: 600 db teszt, 2 tanulmány, 1 Útikalauz teszteléshez

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Alternatíva Alapítvány _ Altalap
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Közegészségügy, egészségnevelés
Adószám 18190742-1-42
Bankszámlaszám 16200106-11581590-
Telefonszám +36-30-4673151
Email info@altalap.hu
Web www.altalap.hu
Facebook https://www.facebook.com/altalap
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet altalap_eves_beszamolo_es_kozhasznusagi_mellekletei_2016.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés