Állatmenhely Nyílt Alapítvány

Állatmenhely Nyílt Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Állatkórház, állatmenhely, támogatás

Adományoddal életet menhetsz!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

 

6 db fűthető kutyaház és egy fűthető lakó konténer megvásárlására, hogy a beteg és ivartalanított kutyák melegen gyógyulhassanak, valamint a téli hónapokban bekerülő kölyök kutyákat szintén meleg helyen tudjuk elhelyezni.  A nagyon rossz állapotban lévő kutyaházak cseréjére.

Egy macskaház kialakítására.

A kutyák - macskák ivartalanítására, hogy minden kutyát macskát ivartalanítva tudjunk örökbe adni, sőt a kölyök kutyákat ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe, hogy vissza hozhatják és az alapítvány saját költségén ivartalanítattja!

Az alapítvány saját állatorvost tudjon alkalmazni, aki minden nap kint tartózkodik a menhelyen, mivel ebrendészeti feladatokat látunk el és nagyon sok sérült beteg kutya kerül be és ezeket azonnali orvosi ellátásba tudjuk részesíteni!

 

 

SZERVEZET CÉLJAI

300 férőhelyes állatmenhelyünk folyamatos felújítása, egy olyan európai színvonalú állatotthon kialakítása, ahol a halálra ítélt kutyák életben maradnak és még gazdához nem kerülnek addig boldogan megfelelő körülmények között éljenek!
Egy macskaotthon létrehozása.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

300 férőhelyes állatmenhelyünk folyamatos felújítása, egy olyan európai színvonalú állatotthon kialakítása, ahol a halálra ítélt kutyák életben maradnak és még gazdához nem kerülnek addig boldogan megfelelő körülmények között éljenek!
Egy macskaotthon létrehozása.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Állatmenhely és a Ceglédi gyepmesteri telep üzemeltetése. Cegléd és Nagykőrösön, Monoron és Tápiószőllősön ebrendészeti feladatokat látunk el. Havonta 20-60 db állat életét mentjük meg. Ezeknek a kutyáknak gazdikat keresünk Magyarország- Németország, Ausztria és Svájcban. A kutyákat ivartalanítva adjuk örökbe. Fontosnak tartjuk a szemléletformálást, ezért ennek érdekében minden alkalmat megragadunk! A menhely kapui nyitva állnak a gyerekek előtt. Minden nap jöhetnek sétáltatni, segíteni!

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Közel 1000 állat életét mentettük meg az elmúlt évben. A bekerült kutyákat, ivartalanítva oltva, chipelve adjuk örökbe.
2014-ben közbeszerzési pályázaton Cegléd és Nagykőrösön sikerült megnyernünk az ebrendészeti feladatok ellátását, Cegléden a gyepmesteri telep működtetését. Monor és Tápiószőlősön is ellátjuk az ebrendészeti feladatokat. A bekerült kutyáknak gazdikat keresünk Magyarországi és Német támogatónk honlapján, valamint face book oldalunkon.
2013-as évben sikerült a menhely felújításra beadni egy uniós pályázatot. 26.000.000,-Ft-ot nyertünk. 2015-ös évben befejeztük a kennelek építését és felújítását, így menhelyünk ezen kenneljei megfelelnek az uniós elvárásoknak.
Több iskolával van szerződésünk a közösségi szolgálat teljesítésére. A gyerekek szívesen járnak kutyát sétáltatni, így kutyáink is jól járnak, mert a sétán felül még sok szeretetet és simogatást is kapnak!
Fellépünk az állatkínzás ellen, a TV2 tények műsorában többször megjelentünk állatmentés címén!

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Állatmenhely Nyílt Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Állatkórház, állatmenhely, támogatás
Irányítószám 2700
Város Cegléd
Cím 1622/7.hrsz.Gyepmesteri telep
Adószám 18673649-2-13
Bankszámlaszám 11742025-20058720-
Telefonszám +36-20-5661536
Email cegled.allatmenhely@gmail.com
Web http://allatmenhelycegled.hu/
Facebook http://www.facebook.com/pages/%C3%81llatmenhely-Ny%C3%ADlt-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-Cegl%C3%A9d/161191713891855
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Hajdú Hubáné elnök, dr. Horváth Tibor tag, Soltész Lászlóné tag
Nyilvántartási száma 1340 / 2013
Alapítási éve 1996
Célok A ceglédi 1622/7. hrsz alatt található, állandó jelleggel működő állatmenhely létrehozása, működéséhez szükséges feltételek biztosítása. Az állatmenhelyen található állatok etetése, oltása, rendszeres tisztántartása, új állatok nyilvántartásba vétele. Az alapító és a kuratóriumi tagok ezen alapítvány létrehozásával és működésével kívánják felhívni az állampolgárok figyelmét az állatokkal szembeni felelősségre, toleranciára és emberséges magatartásra. Megváltozott életkörülmények közé került emberek átmenetileg gondozást igénylő állatainak elhelyezése. Önkormányzati feladatok ? gyepmesteri tevékenység ? felvállalása. Más állatvédelmi alapítványok támogatása. Gondoskodik a települések közigazgatási területén a kóbor állatok befogásáról és az állatmenhelyre vagy a gyepmesteri telepre történő szállításáról. A telepen lévő állatok szakszerű, az előírásoknak megfelelő elhelyezéséről, gondozásáról, orvosi ellátásáról (ivartalanítás, oltás, ápolás, stb.) élelmezéséről, egészségük megóvásáról. Megkísérli a befogott ebek gazdáinak felkutatását és értesítését, illetve az állatok örökbe adását, ahol biztosítottak az ebtartáshoz szükséges feltételek. Begyűjti a közterületen elhullott kutya és macska tetemeket, gondoskodik az ártalmatlanná tételükről. Kóbor macskák összegyűjtése, ivartalanításuk, gyógykezelésük után vissza helyezve befogási helyükre.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 2015_evi_merlegbeszamolo.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés