AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány

AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Középfokú oktatás, támogatás
telefon +36-1-212-1821

Connecting lives sharing cultures

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Célunk, hogy minél nagyobb számban és mértékben tudjuk támogatni a tehetséges fiatalok képzését ösztöndíjjal nemzetközi csereprogramunkban az ország egész területén. Ahhoz, hogy minél több tehetséges fiatal számára lehetőséget biztosítsunk, hogy tudásuk és képességük kibontakozzon és elsajátítsák mindazokat a készségeket, magatartásformákat és tudást, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen helytálljanaK a kulturálisan eltérő és növekvő mértékben egymásra utalt világunkban, szükségünk van összefogásra és támogatásra.

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk a fiatalok idegen nyelvi környezetben való tanulását szervezi, ezáltal lehetőséget adva,hogy elsajátítsák mindazokat a készségeket, magatartásformát és tudást, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen helytálljanak a kulturálisan eltérő és növekvő mértékben egymásra utalt világunkban.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk a fiatalok idegen nyelvi környezetben való tanulását szervezi, ezáltal lehetőséget adva,hogy elsajátítsák mindazokat a készségeket, magatartásformát és tudást, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen helytálljanak a kulturálisan eltérő és növekvő mértékben egymásra utalt világunkban.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az AFS-t az első világháború alatt mentősofőrként önkénteskedő egyetemisták hozták létre a nemzetek megbékélésének érdekében. 1947-ben elsőként kezdett diákcserékkel foglalkozni, ma a világ legrégebbi és legnagyobb diákcsere szervezete. Magyarország 1990-ben csatlakozott a világszervezethez, azóta csaknem 2000 magyar diák töltött egy évet külföldön, közel 3000 család és 400 tanár vett részt a programban.A programok fő célja, hogy a diákok megismerjék a különböző nemzeteket, kultúrákat és aktívan fejlesszék nyelvtudásukat. A résztvevő diákok fogadócsaládoknál laknak, és ugyanúgy középiskolába járnak, mint itthon. Beilleszkednek fogadócsaládjukba, alkalmazkodnak életvitelükhöz. Felelősséget vállalnak magukért és tetteikért, problémamegoldó készségük javul, magabiztosabbá, önállóbbá válnak. Más kultúrák megismerése mellett ráismernek saját – magyar – kultúrájukra, és önismeretük is megnő. Alapvető értékeink: a megértés, az empátia, valamint a különbözőségek elfogadása. Az AFS év nem csak a diákok magas szintű biztos nyelvtudását eredményezi, hanem újfajta tanulási szemléletet is.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

-Büszkék vagyunk rá, hogy 2013-ban az AFS Magyarország lett az AFS Network legjobb partnerszervezete. "Magyarországon a legjobb cserediáknak lenni!"
-Az elmúlt 2 évben 40%-os növekedést produkáltunk, aminek eredményeként 3-szor annyi ösztöndíjat tudtunk szétosztani a fiatalok között.
-Iskolakapcsolataink egyre jobbak, ezáltal több régióba és iskolába tudunk eljutni programjainkkal és ösztöndíj rendszerünkkel.
-Tevékenységünket és munkánkat Colleen Bell amerikai nagykövet is elismerő szavakkal jellemezte az idén májusban megrendezett EFIL (European Federation for Intercultural Learning) Közgyűlés megnyitó beszédjén.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Középfokú oktatás, támogatás
Irányítószám 1123
Város Budapest
Cím Alkotás u. 37. I.6.
Adószám 18041617-1-43
Bankszámlaszám 10300002-20387442-0003285
Telefonszám +36-1-212-1821
Email info-hungary@afs.org
Web www.afs.hu
Facebook https://www.facebook.com/afshun
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejelentés alapján módosított
Tisztviselők neve Csaba Gergely kuratóriumi elnök, Lőrincz Dániel kuratóriumi alelnök, dr. Takács László gazdálkodási felelős, dr. Diós Erzsébet kurátor, Ley Szilvia kurátor, Patric Worms kurátor, Látó Balázs Gergő kurátor, Bangáné Jarecsni Rita nemzeti igazgató
Nyilvántartási száma 3781 / 2013
Alapítási éve 1992
Célok A kultúrák kölcsönös megismerésének elősegítése világszerte bonyolított csere- és nyelvi programok útján.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet kozh_2014.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés