Adj Hangot Társadalmi Csoportok Kommunikációs és  Médiatevékenységet Támogató Egyesület

Adj Hangot Társadalmi Csoportok Kommunikációs és Médiatevékenységet Támogató Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Segits, hogy mindenki hallgassa - segíts, hogy mindenki megtudhassa!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Civilek számára is elérhető műsorszolgáltatást indítunk 2016 őszén. A stúdió berendezéséhez szükséges technikai eszközökre gyűjtünk. Célunk, hogy bárki meghallgathassa a fogvatartottak irodalmi, zenei, és portréműsorait, ami egy, a sztereotípiáktól teljesen eltérő képet fest a börtönlakókról. Emellett a már szabadult rádiósoknak is lehetőséget biztosítunk a további munkára, megmutatkozásra. Ez a kezdeményezés számukra nemcsak szabadidős tevékenységet, hanem védőhálót is jelent, ami jelentősen hozzájárul a bűnismétlés elkerüléséhez.

SZERVEZET CÉLJAI

Az Adj Hangot Egyesület célja, hogy a közösségek és egyének megismerjék egymás történetét, és ezáltal a különböző társadalmi csoportok közötti konfliktusok megelőzhetőek, elkerülhetőek, illetve kezelhetőek legyenek, és elterjedjen az együttműködés kultúrája.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az Adj Hangot Egyesület célja, hogy a közösségek és egyének megismerjék egymás történetét, és ezáltal a különböző társadalmi csoportok közötti konfliktusok megelőzhetőek, elkerülhetőek, illetve kezelhetőek legyenek, és elterjedjen az együttműködés kultúrája.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Jelenleg három, büntetés-végrehajtási intézetbeli rádió működik: Vácott és Győrben felnőtt férfi fogvatartottak, a budapesti Gyorskocsi utcában pedig Európában elsőként női fogvatartottak készítenek műsorokat sorstársaik számára. A váci Rács FM 2014. december 1-jén, a győri SingSing FM 2016. február 1-jén, a budapesti Hessz FM 2016. június 13-án kezdte meg működését. Mindhárom intézményben sikeresek a programok: a közel harminc rádiós munkatárs között nem volt visszaeső, a hallgatók körében pedig csökkentek a fegyelmi cselekmények. 2016 őszén civilek számára, országosan is elérhető műsorszolgáltatást indítunk. Célunk a hallgatók érzékenyítése, felkészítése a szabadulók visszafogadására (hiszen nincs beilleszkedés befogadó társadalom nélkül), valamint, hogy a már szabadult rádiósoknak is lehetőséget biztosítunk a további munkára, megmutatkozásra. Ez a kezdeményezés számukra nemcsak szabadidős tevékenységet, hanem védőhálót is jelent, ami jelentősen hozzájárul a bűnismétlés elkerüléséhez.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az elmúlt két évben három büntetés-végrehajtási intézetben indult el a börtönrádió
program: Vácott és Győrben felnőtt férfi fogvatartottak, a budapesti Gyorskocsi utcában pedig Európában elsőként női fogvatartottak készítenek műsorokat sorstársaik számára. A váci Rács FM 2014. december 1-jén, a győri SingSing FM 2016. február 1-jén, a budapesti Hessz FM 2016. június 13-án kezdte meg működését. Mindhárom intézményben sikeresek a programok: a közel harminc rádiós munkatárs között nem volt visszaeső, a hallgatók körében pedig csökkentek a fegyelmi cselekmények. Az egyesület a Börtönrádió program mellett Ez már a szabadság? címmel photovoice projektet is indított, amelyben nyolc volt fogvatartott saját fotóin mutatta be, hogy számára mit jelent a visszakapott szabadság. A projekt 2015. novemberében indult, 2016 áprilisában az elkészült anyagokból öt városban (Budapest, Szeged, Pécs, Eger, Kaposvár) nyílt ingyenesen látogatható kiállítás. Az egyesület tapasztalati szakértői rendszeresen vesznek részt érzékenyítő élőkönyves beszélgetéseken.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Adj Hangot Társadalmi Csoportok Kommunikációs és Médiatevékenységet Támogató Egyesület
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb kulturális tevékenység
Irányítószám 2040
Város Budaörs
Cím Halom u. 15.
Adószám 18519651-1-13
Bankszámlaszám 10700378-68415363-51100005
Telefonszám +36302034020
Email bortonradio@gmail.com
Web www.adjhangot.org
Facebook www.facebook.com/bortonradio
Youtube www.youtube.com/channel/UCP9-JD4GcoTEzASogXcAL0g
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Nick Thorpe ( elnök ), Hajdú Judit (alelnök), Kerényi György ( elnökségi tag ), Megyeri Zsuzsanna ( tag ), Csák Gyula ( tag )
Nyilvántartási száma 6519 / 2013
Alapítási éve 2013
Célok Annak elősegítése, hogy közösségek és egyének hallathassák a hangjukat, megismerjék egymás történetét, kultúráját és ezáltal a különböző társadalmi csoportok közötti konfliktusok megelőzhetőek, elkerülhetőek, illetve kezelhetőek legyenek és elterjedjen az együttműködés kultúrája.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés