Dévától Budapestig futnak Böjte Csaba „gyermekeiért”

 
Dévától Budapestig, több mint 500 kilométeren keresztül tartó váltófutással gyűjtenek adományt Böjte Csaba árváinak a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja szervezésében június 23. és 27. között – tájékoztat a szervezet.

 

Az ötnapos futás előtt és alatt végig adományt gyűjtenek Böjte Csaba árváinak. Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Az adománygyűjtő váltófutás június 23-án rajtol Déván, és június 27-én a Mozgás Éjszakája rendezvény nyitópillanataiban ér célba a budapesti Hősök terén. A rajt és a célba érkezés azzal a 16 dévai árvával közösen történik, akiket a szervezők egy hétig Budapesten táboroztatnak.

Vannak ultrafutók, akik több mint 160 kilométert futnak Erdélyben, hegyen-völgyön át, és vannak olyanok, aki több mint 300-at aszfalton. Híres sportolók, ismert emberek is csatlakoztak különböző szakaszokhoz, de részt vesz a futásban egy mellrákból kigyógyult fiatal kétgyermekes anya is.

A futáshoz előzetes regisztráció után csatlakozhat bárki, az is, aki csak egy kilométert tud lefutni. Regisztrálni az esemény honlapján lehet.

A váltófutás fő üzenete, hogy futni és adni jó! Egy telefonhívással 250 forintot lehet adományozni  (13600-as szám 20-as mellékén keresztül), vagy tetszőleges összeget utalás formájában.

Az utaláshoz kattintson ide.

 

forrás:  Magyar Kurír 

Hírlevél rovat: 

További hírek

Barbi hat testvérével együtt került állami gondoskodásba hatévesen. Szülei imádták őket, de nem tudták eltartani a sok gyereket. Rendőrökkel törték rájuk az ajtót. A legerősebb kötődés számára Ildi, SOS-anyukája.
Utaztál már turnébusszal? Voltál már backstage-ben? Most itt az alkalom!
15. ARC - PÁLYÁZATI KIÍRÁS ARC+ Hétköznapi csodák Pályázat magyar civilszervezeteknek és kreatív ügynökségeknek
Május 20-ig nyújthatják be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé adóbevallásukat az önadózók, ami azt is jelenti, hogy most rendelkezhetnek az SZJA 1+1%-áról is! Éljünk a lehetőséggel, mert még mindig csak az adózók alig több mint 50%-a rendelkezik személyi jövedelemadója 1%-áról. Ehhez idén is az adhat.hu adományportál, a legnagyobb hazai civil szervezeti regiszter nyújt segítséget.
2015 januárban, egy bevezető kampány keretében a MACI elindult az ismertség útján. Most itt az idő, hogy leleplezzük, hogy brummogásával és szerethető megjelenésével mit is képvisel.