1%-OS HATÁRIDŐ – EGY JÓ DÖNTÉS, EGY JÓ ÜGY – HOGYAN MEHET BIZTOSRA?

 
Május 20-ig nyújthatják be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé adóbevallásukat az önadózók, ami azt is jelenti, hogy most rendelkezhetnek az SZJA 1+1%-áról is! Éljünk a lehetőséggel, mert még mindig csak az adózók alig több mint 50%-a rendelkezik személyi jövedelemadója 1%-áról. Ehhez idén is az adhat.hu adományportál, a legnagyobb hazai civil szervezeti regiszter nyújt segítséget.

 

 

Az elmúlt évek statisztikái azt mutatják, hogy még mindig rendkívül kevesen élnek az SZJA 1%-ról való szabad rendelkezés jogával, így a fel nem ajánlott összeg az államhoz kerül, a kedvezményezettek pedig jelentős támogatástól esnek el. A korábbi évek statisztikái szerint csak a civil szervezeteknek adható 1%-ból több mint 4 milliárd forint „ragad be”, holott ez az összeg akár a helyi közösségeket is gyarapíthatná, vagy segíthetne éppen zöld ügyeken, hátrányos helyzetű gyerekeknek, s összességében bármi olyan civil szervezet munkáját, ami az adózó számára fontos.

 

Aki eldöntötte, hogy fel kívánja ajánlani adója 1%-át, alaposan nézzen körül, hogy kinek szánja. A tájékozódás idén különösen fontos, hiszen most már csak azon szervezeteknek lehet 1%-ot felajánlani, melyek előzetesen regisztrálták magukat a NAV-nál, és ezzel párhuzamosan létezik már egy ún. kizárt szervezetek listája is: ezek a szervezetek nem gyűjthetnek 1%-ot. Előfordul azonban, hogy az 1%-ból kizárt szervezetek félrevezető információkat jelentetnek meg pl. a honlapjukon, s így a nekik felajánlott 1% érvénytelen lesz.

 

Használják az adhat.hu keresőjét, ahol nem csak azt találják meg, hogy mely szervezetek gyűjthetnek ténylegesen 1%-ot, de további részletes adatokat is kapnak az alapítványokról és egyesületekről a biztos döntés érdekében. Sőt az adhat.hu 1%-os oldalán minden információ és tudnivaló, valamint a felajánlást segítő eszköz megtalálható egy helyen!

 

1% - Minden egyes 1% számít! >>> www.adhat.hu/egyszazalek

Hírlevél rovat: 

További hírek

Barbi hat testvérével együtt került állami gondoskodásba hatévesen. Szülei imádták őket, de nem tudták eltartani a sok gyereket. Rendőrökkel törték rájuk az ajtót. A legerősebb kötődés számára Ildi, SOS-anyukája.
Utaztál már turnébusszal? Voltál már backstage-ben? Most itt az alkalom!
15. ARC - PÁLYÁZATI KIÍRÁS ARC+ Hétköznapi csodák Pályázat magyar civilszervezeteknek és kreatív ügynökségeknek
Dévától Budapestig, több mint 500 kilométeren keresztül tartó váltófutással gyűjtenek adományt Böjte Csaba árváinak a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja szervezésében június 23. és 27. között – tájékoztat a szervezet.
2015 januárban, egy bevezető kampány keretében a MACI elindult az ismertség útján. Most itt az idő, hogy leleplezzük, hogy brummogásával és szerethető megjelenésével mit is képvisel.