Speciális képzés diákoknak

 
P{ MARGIN: 0cm 0cm 0pt;}A Tihanyi Alapítvány a kiemelkedően tehetséges diákokat kívánja támogatni abban hogy a bennük rejlő lehetőségeket szociális helyzetüktől függetlenül kibontakoztathassák A paksi Vak Bottyán Gimnázium tizenkettedik évfolyamos hallgatója Biczó Veronika felvételt nyert a középiskolai programba Az 1996 ban létrehozott alapítvány a kitűzött...
A Tihanyi Alapítvány a kiemelkedően tehetséges diákokat kívánja támogatni abban, hogy a bennük rejlő lehetőségeket szociális helyzetüktől függetlenül kibontakoztathassák. A paksi Vak Bottyán Gimnázium tizenkettedik évfolyamos hallgatója, Biczó Veronika felvételt nyert a középiskolai programba.
Az 1996-ban létrehozott alapítvány a kitűzött célt egy Nyugat-Európában már eredményesen működő speciális képzési forma meghonosításával szeretné elérni. 2001-ben létrehozta a Mathias Corvinus Collegiumot, melynek fővédnöke Mádl Ferenc köztársasági elnök. A felvett diákok részére kollégiumi elhelyezést, ösztöndíjat biztosítanak, a hallgatók használhatják a Collegium összes létesítményét, széleskörű műveltséget nyújtó kurzusokon vehetnek rész. Az alapítvány célja, hogy nemzetközi szinten is érvényesülni tudó szakembereket képezzen, ezért magas szintű nyelvi képzést biztosít, ám elvárja, hogy végzős diákjai legalább két nyelven folyékonyan beszéljenek. A nemzetközi kapcsolatok szakirányt választók esetében három nyelv elsajátítása a követelmény.
A Vak Bottyán Gimnázium diákja, a madocsai Biczó Veronika, tanára biztatására jelentkezett az alapítvány
képzésére. Elsőként egy dolgozatot kellett írnia. Õ a drogfogyasztást választotta az ajánlott témák közül. Osztálytársai körében felmérést készített, ezt értékelte munkájában, amit elfogadott a Collegium, így részt vehetett a tesztkitöltésből és szóbeli vizsgából álló felvételin. Ezen akadályokat is sikerrel vette, így bekapcsolódhatott a középiskolás programba. Heti rendszerességgel kap majd társaival együtt forrásanyagot és ehhez kapcsolódó feladatokat, olyanokat, mely az alaptantervben nem szerepelnek. Háromhetenként tesztekkel értékelik munkájukat.
A legjobb eredményeket elérők félévente akár százezer forintnyi ösztöndíjat is kaphatnak, a programban való részvétel pedig jó ajánlólevél lehet a collegiumi felvételhez. A középiskolás program Szelíden három napos táborral kezdődött. Itt leendő tanáraival és egymással ismerkedhetett az a közel nyolcvan diák, aki a jelentkező kétszáz közül felvételt nyert. Biczó Veronika kellemes tapasztalatokat szerzett a táborban és nagy reményekkel várja az utolsó gimnáziumi tanévet. Kemény munka vár rá, meg kell felelnie az iskolában, a Tihanyi Alapítvány
programja is sok időt kíván majd ugyanúgy, mint a felkészülés a felvételire. Veronika jogi pályára készül, és természetesen szeretné majd egyetemistaként is élvezni a Mathias Corvinus Collegium nyújtotta előnyöket.
Hírlevél rovat: 

További hírek

Biztosan mindenki ismeri azt az érzést, hogy nem tudja mit ajándékozzon párjának, hiszen minden szükséges holmija meg van és felesleges tárgyakat se szeretne vásárolni. Azonban vannak olyan alap darabok, amik klasszikusak, időtállóak és garantáltan minden férfi boldogan fogja viselni őket. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt olyan kiegészítőt, ami minden alkalomra tökéletes meglepetés.