Speciális képzés diákoknak

 
P{ MARGIN: 0cm 0cm 0pt;}A Tihanyi Alapítvány a kiemelkedően tehetséges diákokat kívánja támogatni abban hogy a bennük rejlő lehetőségeket szociális helyzetüktől függetlenül kibontakoztathassák A paksi Vak Bottyán Gimnázium tizenkettedik évfolyamos hallgatója Biczó Veronika felvételt nyert a középiskolai programba Az 1996 ban létrehozott alapítvány a kitűzött...
A Tihanyi Alapítvány a kiemelkedően tehetséges diákokat kívánja támogatni abban, hogy a bennük rejlő lehetőségeket szociális helyzetüktől függetlenül kibontakoztathassák. A paksi Vak Bottyán Gimnázium tizenkettedik évfolyamos hallgatója, Biczó Veronika felvételt nyert a középiskolai programba.
Az 1996-ban létrehozott alapítvány a kitűzött célt egy Nyugat-Európában már eredményesen működő speciális képzési forma meghonosításával szeretné elérni. 2001-ben létrehozta a Mathias Corvinus Collegiumot, melynek fővédnöke Mádl Ferenc köztársasági elnök. A felvett diákok részére kollégiumi elhelyezést, ösztöndíjat biztosítanak, a hallgatók használhatják a Collegium összes létesítményét, széleskörű műveltséget nyújtó kurzusokon vehetnek rész. Az alapítvány célja, hogy nemzetközi szinten is érvényesülni tudó szakembereket képezzen, ezért magas szintű nyelvi képzést biztosít, ám elvárja, hogy végzős diákjai legalább két nyelven folyékonyan beszéljenek. A nemzetközi kapcsolatok szakirányt választók esetében három nyelv elsajátítása a követelmény.
A Vak Bottyán Gimnázium diákja, a madocsai Biczó Veronika, tanára biztatására jelentkezett az alapítvány
képzésére. Elsőként egy dolgozatot kellett írnia. Õ a drogfogyasztást választotta az ajánlott témák közül. Osztálytársai körében felmérést készített, ezt értékelte munkájában, amit elfogadott a Collegium, így részt vehetett a tesztkitöltésből és szóbeli vizsgából álló felvételin. Ezen akadályokat is sikerrel vette, így bekapcsolódhatott a középiskolás programba. Heti rendszerességgel kap majd társaival együtt forrásanyagot és ehhez kapcsolódó feladatokat, olyanokat, mely az alaptantervben nem szerepelnek. Háromhetenként tesztekkel értékelik munkájukat.
A legjobb eredményeket elérők félévente akár százezer forintnyi ösztöndíjat is kaphatnak, a programban való részvétel pedig jó ajánlólevél lehet a collegiumi felvételhez. A középiskolás program Szelíden három napos táborral kezdődött. Itt leendő tanáraival és egymással ismerkedhetett az a közel nyolcvan diák, aki a jelentkező kétszáz közül felvételt nyert. Biczó Veronika kellemes tapasztalatokat szerzett a táborban és nagy reményekkel várja az utolsó gimnáziumi tanévet. Kemény munka vár rá, meg kell felelnie az iskolában, a Tihanyi Alapítvány
programja is sok időt kíván majd ugyanúgy, mint a felkészülés a felvételire. Veronika jogi pályára készül, és természetesen szeretné majd egyetemistaként is élvezni a Mathias Corvinus Collegium nyújtotta előnyöket.
Hírlevél rovat: 

További hírek

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekklinikáján egy közel 50 éves műtőasztal lecserélése vált halaszthatatlanná, ami azonban támogatás nélkül nem valósulhatna meg. Az új műtőágy beszerzéséhez szükséges 5 millió forint összegyűjtése érdekében a KFC november folyamán jótékonysági akciót szervez: minden, menü mellé értékesített extra után 30 forintot adományoz a Gyermekklinikának.
Öröm látni, hogy a nyár sem telt haszontalanul az adjukossze.hu civil adománygyűjtő oldalon: több izgalmas tábor is megvalósulhatott a közösségi összefogásnak köszönhetően!
Február és augusztus hónap között 45944 hívás érkezett az Adhat Vonalon, ez majdnem 11,5 millió Forint adományt jelent! Szeptember 21-éig pályázhattak a 13600-Adhat Vonal, telefonhívással támogatható adománygyűjtő rendszer használatára közhasznú szervezetek.
Az utóbbi idők legsikeresebb víruskampánya Augusztusban biztos Te is hallottál az Ice Bucket Challengről, sőt lehet, hogy Te magad is részt vettél benne! De vajon emlékszel még, hogy miért is vált a jelenség világszerte ismertté?
Bár még csak ősz van, de talán már eszedbe jutott a karácsonyi időszak előtt is az adományozás lehetősége. Tűnődtél már azon, hogy kit támogass? Talán már találtál is egy szervezetet, de mégis úgy érzed, hogy nem áll rendelkezésedre elegendő információ a szervezet tevékenységéről? Bizonytalan vagy, mert nem tudod, mire fordítják az általad felajánlott adományokat?