Ruhaadomány rászorulóknak

 
P{ MARGIN: 0cm 0cm 0pt;} A Magyar Vöröskereszt által kezdeményezett a több gyermeket nevelő családok tanévkezdését megsegítő őszi akciója keretében több mint négymillió forint értékben osztottak szét adományokat a Nagycsaládosok Egyesületének közreműködésével pénteken Szolnokon A segélyprogramban a megye tíz településén – Túrkevén Tószegen Kunmadarason Kunhegyesen Tiszakürtön...
 

A Magyar Vöröskereszt által kezdeményezett, a több gyermeket nevelő családok tanévkezdését megsegítő őszi akciója keretében több mint négymillió forint értékben osztottak szét adományokat a Nagycsaládosok Egyesületének közreműködésével pénteken Szolnokon. A segélyprogramban a megye tíz településén – Túrkevén, Tószegen, Kunmadarason, Kunhegyesen, Tiszakürtön, Zagyvarékason, Jászladányban, Tiszatenyőn, Nagykörűben és Csataszögön – élő 167 nagycsalád kapott előre összeállított csomagot. A csomagok őszre-télre praktikus holmikat, így többek között bélelt kabátot, farmernadrágot, gyermek-szabadidőruhát, pulóvert és gyermekbakancsot tartalmaztak.

Légrády Eszter, a humanitárius szervezet szóvivője lapunknak elmondta: a vám- és pénzügyőrség által a Karitatív Tanács rendelkezésére bocsátott ruhaneműket és egyéb természetbeni adományokat adták át a nagycsaládosok közreműködésével a rászorulóknak. A tanévkezdési akció keretében szeptember–október folyamán, a Karitatív Tanács döntését követően a Magyar Vöröskereszt országszerte 54 millió forint értékű ruhaneműt juttatott el a rászoruló családok részére.


További hírek

Még sosem ajánlott fel egy százalékot, de szeretne, vagy bizonytalan néhány kérdésben? Most 5 pontban összefoglaljuk Önnek a tennivalókat!
Vannak olyanok, akik elkötelezettek egy-egy ügy iránt, például nagyon fontos nekik a környezet- vagy az állatvédelem, egy könyvtár, egy iskola vagy éppen irodalomszerető emberként szeretnének hozzájárulni egy folyóirat kiadásához: személyes érintettség miatt vagy erős elvi indíttatásból kötődnek egy szervezethez, ezért már jóval az adó egy százalék felajánlási időszak előtt tudják, hogy melyik alapítványnak, egyesületnek adják az összeget. Vannak olyanok is azonban, akik nem ismerik ennyire a lehetőségeket, nekik segítünk a keresésben.
Minden évben felajánlja, Ön ad tanácsot ismerőseinek a kitöltésről és bármit kérdeznek, Ön egyből tudja a választ? Lehet, hogy mi mégis tudunk újat mondani!
Az a több mint 200 ezer gyerek, aki 2010-ben alapvetően alultáplált volt, ma az óvodában, iskolában ingyen és megfelelő, vitaminban, fehérjében gazdag élelmiszert kap, és már otthon is jobb a helyzet - értékelte a helyzetet a 180 percben a miniszterelnöki főtanácsadó, a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke .
8,1 millió forint gyűlt össze a K&H gyógyvarázs kártyaprogram keretében a bankkártyával történő vásárlások után. Idén a támogatást egy budapesti és négy vidéki intézmény kapta, amelyek együttesen évente közel 10 000 gyermeket látnak el.