CivilTech Informatikai Adományozó Program

 

1% gyűjtésére jogosult vagy közhasznú minősítéssel rendelkezik szervezete? Jogtiszta programokat szeretne a piaci ár töredékéért?!

CivilTech Informatikai Adományozó Program

A CivilTech Informatikai Adományozó Program a NIOK és a TechSoup partnerségének keretében valósul meg.

Célja, hogy a magyar civilszervezetek is hozzájuthassanak a legnagyobb szoftver- és hardvergyártó cégek adományaihoz.

A CivilTech Program jelenleg a Microsoft, a Bitdefender, a Cisco, a Google, az O&O Software, a Symantec (Desktop és Enterprise), az Adobe, az Autodesk és a Tableau által felajánlott adományokat közvetíti. Az adományokra jogosult szervezetek a CivilTech katalógusából többek között különféle operációs rendszerek, szerveralkalmazások, teljes irodai programcsomagok, routerek, biztonsági eszközök, valamint vírusirtók, rendszer- és adatmenedzsment programok széles skálájából választhatnak. A TechSoup Globális Adományozó programjának keretében a későbbiekben lehetőség nyílik arra, hogy a többi, a programban résztvevő országban már adományozó programmal rendelkező további vezető technológiagyártók is bekerüljenek a CivilTech rendszerébe.

A program azáltal, hogy az adományozott szoftvereket egy jelképes adminisztrációs / szolgáltatási díjért teszi hozzáférhetővé, csökkenti a szervezetek informatikai beszerzésének költségvetését. Az informatikai termékek adományozásával a nonprofit szervezetek szűkös költségvetéséből források szabadulhatnak fel egyéb technológiai beszerzésekre vagy más programterületekre.

A NIOK Alapítvány szoftver adományozási programja működése során a civilszervezetek több mint 1.700 megrendelését teljesítettük, piaci értéken számolva közel 1,7 milliárd forint értékben. Figyelembe véve, hogy ennek az összegnek csak 4-12%-át kell kifizetni, igen jelentős megtakarítást értek el ezzel a nonprofit szervezetek, melyeket alaptevékenységeikre fordíthattak.