1%

 

Digitalizálni lehet az ’egy százalékot’ is

Idén először két nap múlva, március elsején kezdheti meg az adóhatóság a személyijövedelemadó-bevallások alapján a magánszemélyeknek visszatérítendő jövedelemadó kiutalását. E bevallások közel negyede már elektronikus platformra került át tavaly, miközben az egy százalék sorsáról még mindig papíron, aláírással nyilatkozik az adózók többsége.

Tájékoztatás a 2012. rendelkező évben felajánlható Szja 1+1 % kedvezményezettjeiről

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) 1. § (4) bekezdése szerint a magánszemély külön-külön nyilatkozatban rendelkezhet befizetett adójának egy százalékáról a 4. §-ban, további egy százalékáról pedig a 4/A. §-ban meghatározottak közül kiválasztott egy-egy kedvezményezett javára.

Odafigyeléssel növelhetők az 1+1 százalékos adományok

Tavaly minden második érintett ajánlotta fel személyi jövedelemadója egy százalékát, de sokan hibáztak, emiatt több mint félmilliárd forintot buktak a civilek és az egyházak. Az adóhatóság ellenőrzési tapasztalatai szerint a kedvezményezettek nagyon ritkán élnek vissza a kapott pénzzel, és azért hibáznak, mert nincs pénzük könyvelőre.

1 nap az 1%-ért kampányfelkészítők

A sikeres 1%-os kampány titka: ÖSSZEHANGOLTSÁG" címmel rendez a Civilkomp Alapítvány egynapos szemináriumokat. 2011. február 24.-én, 26.-án és március 3.-án.
Képzés időpontja: 
2011. február 23.
2011. február 25.
2011. március 2.

Oldalak

Feliratkozás RSS - 1% csatornájára