Adhat Vonal – Telefonos adománygyűjtés

 

Az Adhat Vonal – telefonos adománygyűjtés 2012-ben indult útjára. A NIOK Alapítvány a négy telekommunikációs szolgáltatóval karöltve azért hozta létre a 13600-as vonalat, hogy egy olyan gyors és kényelmes, sokak számára könnyen elérhető adományozási rendszer jöjjön létre, amely elősegíti a civil társadalom erősödését és anyagi függetlenedését, valamint a hazai adományozási kultúra fejlődését.

Az Adhat Vonal, azaz a 13600-as telefonszám felhívása után az adományozó kiválasztja egy a programban résztvevő nonprofit szervezet mellékét és máris 250 forintot juttat a támogatni kívánt alapítványnak, egyesületnek vagy nonprofit gazdasági társaságnak. Saját mellékre a NIOK Alapítványnál közhasznú szervezetek (alapítványok, egyesületek és nonprofit gazdasági társaságok) pályázhatnak.

Díjazás

Forgalomtól függő havidíj, melynek minimum díja 5 ezer forint és
a program fenntartásához járul hozzá.

Hívások után fizetendő híváskezelési díj, mely hívásonként

maximum 15 Ft + Áfa.

Szolgáltatásunkat az Invitel, a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország összefogása teszi lehetővé, a jogi környezetet pedig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szabályozása teremtette meg.

A szervezetek időszakosan pályázhatnak az Adhat Vonal szolgáltatásra.

Mi kell tennie?

 1. A pályázathoz az adománygyűjtéséhez kapcsolódó információkat kell majd megadnia, ezért gondolja át alaposan, hogy milyen célra kívánja fordítani az Adhat Vonal segítségével gyűjtött támogatást. Milyen projektet kíván megvalósítani, és az összegyűlt adományokból mennyit kíván működési költségekre és mennyit a projektre magára fordítani?

 2. A pályázatban be kell mutatnia kommunikációs tervét, azaz hogy hogyan fogja népszerűsíteni a saját kódszámát.

 3. Gyűjtse össze, hogy az előző naptári évben mennyi adományt sikerült gyűjtenie egyéni és vállalati adományokból, és 1%-s adományokból.

 4. Szolgáltatásainkat csak az adatbázisban szereplő és frissített Adhat Adatlappal rendelkező szervezetek vehetik igénybe.

  Pályázatában meg kell adnia Adhat Adatlapjának linkjét és legfrissebb közhasznúsági beszámolóját!

  Amennyiben még nincs adhat adatlapja, regisztráljon az adhat.hu adatbázisába!

  Ha már regisztrált, frissítse Adhat Adatlapját!

 5. Ha ez megtörtént, pályázzon! Töltse ki a pályázati űrlapot, és küldje el az adhatvonal@niok.hu címre!

  Az Adhat Vonal pályázat feltételeiről részletesebben

Minden jelentkezőnek sok sikert kívánunk!

Kérdése van, ami nincs benne a leírásban?

A következő címen érdeklődhet:
Tóth Balázs,
e-mail: adhatvonal@niok.hu | +36 1 315 3151