1 százalék

 

Az 1996-ban elfogadott 1 százalékos törvény megteremtette annak lehetőségét, hogy az adózók rendelkezzenek adójuk egy részéről egy általuk kiválasztott civil szervezet javára.

A feltételeknek megfelelő szervezetek nagy számban (2016-ben 26 ezren, 2017-ben több mint 28 ezren!) éltek és élnek ezzel a bevételnövelő lehetőséggel, és gyűjtenek adományt ilyen módon.

Az adománygyűjtési képesség a központi források apadása miatt mind fontosabbá válik, és ennek egyik fontos pillére az 1%, amelynek gyűjtése már komoly tervezést igényel a szervezet részéről.

Adhat adatlap

A NIOK Alapítvány által fenntartott adatbázisban már évek óta ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk a civilszervezeteknek, így hozzájárulva többek között ahhoz, hogy az adományozók egyszerűen megtalálják adataikat.

Az Adhat Adatlapon 1%-os logóval jelöljük, ha szervezete gyűjt 1%-ot, és Adatlapján lehetősége van részletezni, hogy pontosan mire is gyűjt. Az 1%-ot felajánlók ezen kívül számtalan egyéb adatot is megtalálhatnak Önökről, letölthetik az adóbevalláshoz szükséges rendelkező nyilatkoztatot is.

Az Adhat Adatbázisban

az összes 1%-ot fogadó szervezet megtalálható!
Keresse meg adatlapját és aktualizálja adatait!

Ha elakad a frissítésben, írjon nekünk az adhat@niok.hu e-mail címre!

Célunk, hogy felkészítsük a civilszervezeteket az 1 százalékos adományok gyűjtésére és elősegítsük minél több helyesen kitöltött nyilatkozat születését.

Weboldalunk az első számú információforrás az 1%-os kérdésekben, évente közel 1 milliárd forint értékű 1%-os nyilatkozat megszületését segítjük elő.

Érdemes frissíteni az adatokat, hiszen az adózók bizalmát a minél élőbb és részletesebb információkkal lehet elnyerni!

Vannak még kérdései az 1%-kal kapcsolatban?

Az 1%-ról még többet tudhat meg oldalunkon.